В санданското село Голешово се роди бебе, за първи път от 30 години насам

В планинското село Голешово над Сандански се роди бебе за първи път от 30 години насам. Малкият Иван дойде на бял свят в многодетно семейство.

Атанас Ангелов е родом от ямболското село Изгрев, но преди година се мести в село Катунци, където работи като животновъд, разказва БНТ. След няколко месеца среща сегашния си работодател, който му предлага постоянна работа като кравар и дом, в който да заживее със семейство си.

На 10 август се ражда малкия Иван, който е осмото дете в многодетната фамилия на Гергана и Атанас. И така официално става 31-ия жител на село Голешово. Най-големият син Исус е завършил 7 клас, а петте сестри на малкия Иван ходят на начално училище и на детска градина в село Катунци, като всяка сутрин училищния автобус ги взима и връща до къщата им в селото.

Досега село Голешево наброяваше 30 жители, предимно възрастни хора. Младите живеят и работят в Сандански, Благоевград, че и по-далеч, в чужбина. Затова и новината за новия живот в селото ги радва, и всеки помага на младото семейство, кой с каквото може.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене