С нов спечелен проект по Нaционална програма „Хубаво е в детската градина“, директорът на ДГ „Светлина, с. Рибново д-р Айше Авдикова ще продължи да усъвършенства образователнo- възпитателния процес в детското заведение

Настоящият пореден спечелен проект, който е на стойност 4 000лв. за мен представлява една иновативна възможност, за изграждане на интерактивна материална среда, подкрепяща социално- емоционалното развитие на децата и насърчаваща тяхната двигателна активност.

Цели стоящи по важност редом до ефективния обучителен процес и в същото време, правещи го по-лесен, забавен и непренуден за децата. Сподели директора д-р Авдикова и поясни…

            С най- голям дял в проектното предложение са следните три дейности, насочени към постигане на глобалната цел:

  • „По музикалната пътечка към детската градина“- целяща улесняване на адаптацията на най- малките деца в детската градина.
  • „Академия за възпитаване на емоционална интелегентност у децата“- дейността включва множество интерактивни игри и занимания насочени към формиране на емоционална удовлетвореност у децата от престоя им в детската градина и в тяхното ежедневие като цяло, формиране на социални контакти и навици, увереност за изява, развитие на творческия им потенциал и др.
  • „Щастливо детство- чрез игрова двигателна активност“- дейността е насочена основно към укрепване на физическото здраве на децата, чрез включването им в приятни за тях двигателни активности.

Искам да посоча, че важен момент, който съм предвидила е и ролята на родителите – от една страна като партньoри при изпълнение на някои дейности, а от друга на контролиращ орган на цялостната реализация на проекта.

Щастлива съм, че както винаги до сега, всички колеги от екипа ми,  подкрепиха идеите, които съм заложила в проекта. В момента, те мотивирани за работа, очакват старта на изпълнението му.

Реализацията на проекта се очаква да бъде поредния тласък в развитието и усъвършенстването на образователно- възпитателния процес, а също и важна предпоставка за повишаване на ефективността на взаимодействието „детска градина- семейство“.

      Искам да пожелая  една здрава, успешна и ползотворна учебна година за всички!

А на прекрасния екип, с който работя- все така със същите професионализъм и любов към децата, да продължим заедно да градим здравите основи на тяхното бъдеще!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене