Християнски беседи, известни музиканти и полети с балони на фестивал в Мелник

Християнски фестивал „Животворение“ по повод празника Покров Богородичен ще събере много туристи в най-малкия ни град Мелник с интересни събития и талантливи изпълнители! Няма да липсва прочутото мелнишко вино, ще има и гурме изненади за ценители на вкусното хапване. Събитието ще е на 29 и 30 септември, закриването е на 1 октомври.
Утрешният празничен ден ще започне в 18:00 часа с молитва и благословение от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. След това на сцената ще качат Софийският свещенически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов, Пламен Мирянов и Квартет „Армейска песен“. Прожекция на кратък филм за архитектурния резерват Мелник ще видят гостите в 19:10 часа, ще има и дискусия за културното наследство на града, а накрая ще се завърти още един филм – Нашият дом е България“. 20 минути по-късно е концертът на Ива и Велислава Костадинови, Веси Бонева и Светлин Къслев, 100 каба гайди. Издиганията с топловъздушни балони са от 21:00 до 21:50 часа.
В събота още рано сутринта – от 07:00 до 10:00 часа, са свободните полети с балони, а в 10:30 часа е време за християнски дискусии от богослови на сцената. За посетителите ще има възвожност да видят традиционни местни занаяти и производители, да стрелят с лък, да яздят коне, да видят соколи орли от прабългарска школа за оцеляване „Багатур“.
Свещеници ще отправят молитва в 12:30 часа, а час след това са възстановките от прабългарска школа за оцеляване „Багатур“. Следва конкурс рецитал на деца, както и конкурс за детска песен за Бога, ще има и четене на библия, което ще завърши с молитва.
Големият концерт „Животворение и покров“ ще е от 18:30 до 21:00 часа. Ще бъде колоритно, напевно и вдъхновяващо с изпълнители като Маргарита Хранова, Гуна Иванова, Квартет „Армейска песен“, „Кварто“ Квартет, Женски хор „Нуша“, Янко Лозанов, Пламен Мирянов, Ансамбъл „София 6“, Дует Шик.
След песните отново ще има издигания с балони. В неделя ще се отслужи неделна света литургия в един от многото храмове на Мелник, а фестивалът ще се закрие в 12:00 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене