Община Дупница спечели голям проект за стадион“Бончук“

Проектът на Община Дупница за ремонт на стадион „Бончук“ е одобрен от Министерство на младежта и спорта и подлежи на финансиране. Това стана ясно от писмо на зам.министъра Иво Кацаров до кмета на общината. Стойността на проектното предложение за заложените дейности е в размер на 1 297 768,56 лв с ДДС. Проектът бе изготвен и внесен от експертите в Община Дупница през месец ноември миналата година по Наредба 4, която е за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти.

Дейностите заложени в проектното предложение са само за „чашката“ на спортен комплекс „Бончук“. Предвижда се ремонт на дренажната и напоителната система, подмяна на тревното покритие чрез ново зачимяване, вътрешно и външно боядисване, подмяна на дограма, частична подмяна на ел. инсталация, ремонт на помещения (бани, тоалетни, съблекални), фитнес зала и т.н. Покривното покритие (козирката) от ламарина е изцяло компрометирано, което налага цялостната му подмяна с по-надеждно такова.

Предвижда се монтиране допълнително на 3000 бр. пластмасови седалки върху съществуващите бетонови тераси, както и армирана бетонова настилка на сектора за привърженици на гостуващия отбор. С цел отговаряне на изискванията пътят на движение на съдиите да не се пресича с този на футболистите, се налага затваряне на 2 броя врати и отваряне на две такива към подхода на стадиона. На втория етаж на сградата съществува зала за конференции, която ще се раздели на две по-малки такива с нови функции – зала за конференции и стая на делегата.

Чрез осъществяването на проекта ще се подобрят условията за провеждане на спортно-тренировъчни занимания по футбол за децата от Детско-юношеската школа, както и на самия представителен отбор на ФК „Марек.
След извършването на ремонтните дейности, комплексът ще придобие още по-завършен тип, тъй като вече има изграден със средства от общинския бюджет естествен терен за тренировки (игрище „Шмиргело“), а в момента се изгражда изкуствено игрище с осветление, което ще е готово до средата на месец октомври.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене