Тридневен християнски фестивал в Мелник

Молитва, кратък филм, издигане с балони и концерт са включени в тридневния християнски фестивал в Мелник, съобщиха от Община Сандански. Християнският фестивал „Животворение“ ще започне на 29-ти септември на бившия стадион в град Мелник и това е първото му издание, се казва още в информацията.

Началото на програмата ще се постави с молитва и благословение от Негово Високо Преосвещенство Митрополит Серафим. Другите предвидени дейности в първия ден от фестивала са изпълнения на Софийски свещенически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов, Пламен Мирянов и Квартет „Армейска песен“, прожекция на кратък филм за Мелник, дискусия на тема културно наследство на Мелник и прожекция на втори филм „Нашият дом е България“. Вечерта ще продължи с концерт на Ива и Велислава Костадинови, Веси Бонева и Светлин Къслев, 100 каба гайди. По-късно вечерта ще има издигания с топловъздушни балони, информират от Общината.

Вторият ден от фестивала ще започне с християнски дискусии от богослови на сцената и ще продължи с молитва, възстановки от прабългарска школа за оцеляване „Багатур“, конкурс рецитал на деца на фон на народни инструменти, се посочва в информацията.

Предвидени са още конкурс детска песен за Бога, четена на Библия и концерт с участието на Маргарита Хранова, Гуна Иванова, Квартет „Армейска песен“, „Кварто“ Квартет, Женски хор „Нуша“, Янко Лозанов, Пламен Мирянов, Ансамбъл „София 6“ и Дует Шик.

Неделният ден ще премине с Неделна Света литургия и закриване на фестивала, информират от Община Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене