Стоян Стоев: Дигитален маркетинг и уеб платформа за дестинацията са основата за развитие на бранд Сандански

Създаването на бранд Сандански, развитие на дигиталния маркетинг, обособяване на уеб портал за дестинацията – това са конкретни стъпки, с които вече сме закъснели и които могат да се случат за месеци, ако има волята да се направят. Това подчерта кандидатът за кмет Стоян Стоев при представянето на част от идеите си за развитие на този толкова важен сектор за общината. Днешната дата не е избрана случайно – на 27 септември се отбелязва Световният ден на туризма, а според него – “да живееш в един от най-красивите туристически центрове на България е привилегия, но и задължение да търсиш всички възможности за развитие.”

“Сандански има много, но може много повече. Това обаче е най-кратката оценка за състоянието на сектора”, подчерта Стоян Стоев. Според него е наложително да има уеб базиран портал, който да представя дестинацията Сандански с всички възможности за туризъм в региона – така както работят туристическите центрове на всякъде по света. “Сандански не може да се представя пред туристите с институционалния сайт на общината. Нашите гости не се интересуват какво е името на кмета и коя градинка е открил. Трябва атрактивна, добре подредена и ориентирана към потребителя информация”, подчертава Стоев и допълва, че това се случва от десетилетие при нашите конкуренти.

“Всеки разговор за Сандански трябва да започва с темата за доходите на хората. В туризма има толкова неизползвани възможности, които могат да повишат в пъти – както туристопотока, така и приходите в местната икономика”, каза още кандидатът за градоначалник. Според него е крайно време Сандански да работи ефективно в дигиталния маркетинг и да има ясен бюджет за популяризиране на дестинацията. “Най-важното – Консултативният съвет по туризъм да не е само формалност към управлението, а реален съвещателен орган, който да участва във взимането на стратегическите решения за сектора”, категоричен е Стоев.

Стоян Стоев е кандидат за кмет на Сандански, издигнат от ПП ГЕРБ, а през годините е заемал мениджърски позиции в частния и публичния сектор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене