ЮЗДП направи дарение на Планинска спасителна служба

„Югозападно държавно предприятие“ ДП Благоевград направи голямо дарение на Планинската спасителна служба при Българския Червен кръст (ПСС при БЧК) – Трънклинк система за мобилни радиокомуникации, състояща се от 16 (шестнадесет) бр. радиорепитри, от които 14 стационарни и 2 – мобилни, и 40 (четиридесет) броя мобилни радиостанции.

Системата е съвременна и ще подмени морално остарелите съоръжения, с които разполага ПСС и ще доразвие радиомрежата на места, където връзката между планинските спасители, работещи на терен, е жизненоважна.

Благодарим за навременната и безценна помощ за ПСС, за да можем да продължим да изпълняваме нашето високохуманно дело още по-ефективно.

Част от това оборудване ще бъде предоставено на отряд Благоевград. Ще подобрим радиокомуникацията в долината на река Бистрица от Благоевград до хижа Македония, което е важно за нас, поради увеличеното присъствие на туристи в района. Ще бъдат монтирани ретранслатори и около Рилски Манастир, където се случват доста инциденти, но имаме проблеми с връзката към мобилните оператори.
Да не забравяме, че Планинска Спасителна Служба при Българския Червен Кръст винаги помага на екипите от специализираните служби, при гасенето на пожари в планините!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене