ОТВОРИ ВРАТИ НОВАТА БАЗА НА ДГ „ЗДРАВЕЦ“ В Ж.К. „СПАРТАК“

С водосвет за здраве, много усмивки, песни, танци и настроение, днес бе открита новоизградената база на Детска градина „Здравец“ в ж.к. „Спартак“! Новият дом на щастието, усмивките, приятелствата и новите знания бе официално открит от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, директорът на детската градина – Яна Василева и председателят на Общински съвет – Николай Шаламандов.
Изграждането на новата база е по „Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ на Министерство на образованието и науката.

Сградата разполага с красиви, просторни и приветливи помещения за заниманията на децата, административна част, зала за спорт, зала за музикални занимания, кухня, перално и всички обслужващи помещения към тях. Обособен е и външен двор, предвиден като място за почивка и активни игрови и спортни дейности на малчуганите.
За всяка група са изградени и детски площадки за игри, като е предвиден и природен кът с опитна градина.

В новата детска градина, в приветлива, чиста и образователна среда, децата ще получават своите знания и първи възприятия за света. Защото средата, която ги заобикаля е изключително важна за тях и тяхното развитие, а днес, със своите усмивки и грейнали очи, те показаха колко са щастливи в своята нова детска градина!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене