Гостоприемна и красива Белица вдъхновява с броеница от прекрасни емоции за всички сетива на своя празник

Снимка: Община Белица, архив

История, култура, природа и традиции ще съберат хиляди хора от цяла България на едно прекрасно място! Шестото издание на празника на община Белица „С любов и вяра в общите ценности” е утре, като с всяка изминала година гостите стават все повече и повече. Събитието е под патронажа на кмета Радослав Ревански.

Този празник се прави от душа и сърце от местните хора и това е причината да се превърне в толкова чакан фестивал, който разкрива таланта на много хора от всички жанрове на изкуството.
И тази година гостите ще имат възможност да съпреживеят забавна културно-развлекателна програма. Ще се насладят на феерия от багри, музика, песни и танци от три планини – Пирин, Рила и Родопите. Вдъхновяващи емоции и преживявания очакват всички с пехливанските борби и кулинарните изложби от пъстри и изкушаващи небцето трапези. Отворените врати на Историческия музей ще осигурят на посетителите вълнуващи разкази за историята, бита и традициите на общината.
Празникът популяризира българската природа и народни традиции – извор на непреходната сила на българския корен и дух, носещи посланията на любовта и вярата в общочовешките ценности на хората в община Белица и националната ни култура.
На специално подготвени щандове местните производители на земеделска продукция, на млечни продукти, събирачи на билки и гъби, производители на сладка от горски плодове, пчелен и билков мед, занаятчии ще изложат своята продукция придобита и произведени в екологична среда.

Вечерната програма започва в 18.00 часа с изложба на специалитети от местната кухня под надслов „Пъстра трапеза”. По-късно всички жители и гости на Белица ще бъдат поздравени от кмета Радослав Ревански. Празничният концерт е с участието на фолк певицата Райна, на гръцкия певец Анреас Стамос и на Бенд и Десислава. Вечерта ще завърши с красива заря над град Белица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене