10 училища в Дупница, Сапарева баня и Бобов дол получават пари за нови физкултурни салони и ремонт на старите

Министерството на образованието и науката одобри проекти на 10 училища в Дупница, Сапарева баня и Бобов дол за изграждане на нови физкултурни салони и спортни площадки, както и ремонт на съществуващите.
Дупнишкото ОУ „Христаки Павлович“ ще получи 1,5 млн. лева за построяването на нов салон за физическо възпитание и спорт, докато ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Яхиново ще има финансиране в размер 1 277 100 лева, а ОУ „Христо Ботев“ в село Крайници – 1 284 800 лева.
Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление в Дупница е одобрена по проект за основен ремонт на физкултурния си салон срещу сумата от 567 100 лева. Ремонтни дейности на съществуващата спортна площадка в ОУ „Неофит Рилски“ в дупнишкия квартал жк „Бистрица“ ще бъдат финансирани със 161 992 лева. Нова спортна площадка за физкултура ще бъде изградена и в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ в центъра на Дупница, за която са отпуснати 94 203 лева.
Средно училище „Христо Ботев“ в Сапарева баня пък ще получи 275 700 лв. за основен ремонт на физкултурния си салон.
Бобовдолското Средно училище „Христо Ботев“ ще има на разположение 200 000 лв. за нова спортна площадка, а за основен ремонт на вече съществуващата такава в местната Професионална гимназия и ОУ „Никола Вапцаров“ са отпуснати съответно 96 000 и 76 000 лева.
Средствата за всички ремонти на училищата са от програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общински училища за периода 2024-2027 година. Тепърва предстои стартиране на дейностите по обявяване на процедури за избор на изпълнители и същинското изпълнение на проектите.

ДИМИТЪР ИКОНОМОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене