Трафикът по граничните пунктове у нас

Трафикът по граничните пунктов с Румъния и Сърбия е интензивен за товарни автомобили, съобщават на сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е към 06:00 часа тази сутрин.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на гранично контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кардам“ за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 ч. до  20:00 ч.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ на изход и на вход за товарни автомобили. Граничните проверки на ГКПП „Калотина“ се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. На пункта се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите има временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт, която може да удължи времето за преминаване. За да избегнат интензивния трафик, пътуващите могат да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Препоръчва се на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония, както и на границата с Турция, трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене