Connect with us

Uncategorized

Проф. Балтов е уволнен дисциплинарно и дължи неустойка на „Пирогов“ (СНИМКА)

Published

on

Проф. Асен Балтов е уволнен от „Пирогов” дисциплинарно и дължи неустойка на лечебното заведение. Това е записано в заповедта за освобождаването му, която самият Балтов предостави на NOVA.

„Няма да коментирам. За мотивите за уволнението ми попитайте ръководството на болницата“, заяви професорът. В документа се посочва още, че на медика трябва да бъде изплатено обезщетение за неизползван отпуск. Проф. Балтов беше уволнен в понеделник след 21 години работи в най-голямата спешна болница у нас.

Advertisement
loading...

Uncategorized

Заслужено признание отдаде Дупница на Димитър Димов

Published

on

Заслужено признание отдаде Дупница на Димитър Димов навръх своя празник 19 октомври. Големият български писател бе удостоен посмъртно със званието „почетен гражданин”.

Предложението бе гласувано на тържествена сесия на Общинския съвет. Отличието прие Сибила Димова, дъщеря на писателя. За връзката му с Дупница говори уредникът на къща музей „Димитър Димов“, д-р Милена Катошева. Същият приз получи и ген. Венцислав Мутафчийски, който отсъства от церемонията.

С „почетен знак” на община Дупница бяха удостоени петима местни лекари, отличили се в борбата с COVID-19. Празникът завърши с молебен за здраве на площад „Свобода”.

Continue Reading

Uncategorized

Днес почитаме Свети Йоан Риски Чудотворец

Published

on

Днес, 19-ти октомври, православието почита Свети Йона Рилско Чудотворец. Считан е за най-великия български светец и отшелник, небесен закрилник и покровител на българския народ, патрон и основател на най-големия ставропигиален манастир в България – Рилския, патрон на българските будители, още приживе наричан „земен ангел“ и „небесен жител“.

 

Continue Reading

Uncategorized

Четвъртокласници на Трето основно дариха книжки и играчки за детско отделение в болницата в Гоце Делчев

Published

on

Благотворителността не е непозната на учениците от IV А клас с учители Мария Канатова и Нели Лапчева и от IV Б клас с учители Катерина Щранкова и Любка Гулева. Затова с ентусиазъм приеха и подкрепиха идеята на учителите си за организирането на кампания, с която да дарят свои или новозакупени книжки и играчки.

Седмица бе необходима на четвъртокласниците, за да съберат даренията, мотивирани от факта, че когато децата се лекуват, е добре да са в приветлива, подходяща за тях среда. Осъзнаха, че така могат да направят престоя на всяко дете в болница по-приятен.

Поредната екипна проява се осъществи на 18.10.2021 г., когато четвъртокласниците от Трето основно училище „Братя Миладинови“, ръководени от своите учители, посетиха местната болница „Иван Скендеров“, за да предадат събраните дарения от детски книжки и играчки на детското отделение в лечебното заведение.

Continue Reading

Uncategorized

Община Петрич започва процедура за придобиване в собственост на държавни имоти в НПМ „Самуилова крепост“

Published

on

Община Петрич внася предложение до съветниците за решение -безвъзмездно да бъде придобит имот, който е държавна собственост, в НПМ „Самуилова крепост“. Мотивите към предложението са, че в част от имота на обекта, държавна собственост, се намират находки от археологически разкопки, свързани с историческите събития в района. На това място е открита също изградената от цар Самуил отбранителна система, дълга 8 километра – от Беласица до Огражден, а на хълма е вдигната крепост, защитена от три вала и два рова. Една част от земята в НПМ „Самуилова крепост“ е общинска собственост, но има два съседни имота, които са държавна собственост.

Идеята на общинското ръководство в Петрич е да бъде възможно надграждането в развитието на обекта в туристически аспект. За целта ще се използват собствени средства, както и кандидатстване по проекти за външно финансиране. Това ще бъде възможно само, ако Община Петрич придобие безвъзмездно от Държавата тези имоти и същите бъдат присъединени към НПМ „Самуилова крепост“, за да се използват. Предложението ще бъде внесено за обсъждане и гласуване на заседание на Общински съвет – Петрич.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ