В СБАЛО „Св. Мина“ откриха линеен ускорител от най-ново поколение

Днес в СБАЛО „Св. Мина“ бе открит линеен ускорител от най-ново поколение, с който ще бъдат лекувани хора не само от Благоевград, а от различни точки на България.
Благодарение на апаратурата и висококвалифицираните здравни работници няма да се налага пациентите да търсят варианти за лечение в чужбина.

Един от основните приоритети на кмета Илко Стоянов винаги е бил осигуряването на адекватни грижи в сферата на здравеопазването.
Днес, когато Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и свещеници осветиха новата медицинска техника, всички се помолиха за хората в нужда да бъдат по-малко, а тези, които трябва да се лекуват, да оздравяват бързо.

През последните две години градската управя спомогна за да се стабилизира болничното заведение както във финансово отношение, така и в посока на предлаганите медицинските услуги.

Подобрена е материално-техническата база, получена е акредитация, ремонтирани са кабинети и болнични стаи, за да се осигури нормална среда за пациенти и специалисти.
Хубавата материална база и модерната апаратура са само едната страна на нещата, но най-важната са здравните работници.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене