Разделителни колчета и край Дупница, за да спрат бесните шофьори

Монтирането на еластични колчета в участъка между парк „Рила“ и разклона за жк „Бистрица“ в Дупница започна тази сутрин. Служители от Община Дупница заедно с началника на отдел „Транспорт“ Александър Паризов стартираха монтажните дейности. Колчетата са идентични с тези в Кресненското дефиле и там се доказа, че от поставянето им има ефект и катастрофите намаляха до минимум.

Целта на поставянето на еластичните разделители е да се минимизират предпоставките за ПТП-та в участъка, който е изключително интензивен, както от автомобили, а така също и пешеходен поток. Не един и два са сигналите за шофиране с несъобразена скорост и неправилни изпреварвания, а катастрофи, включително със смъртен случай се регистрираха постоянно.

„Да, това няма да се хареса на любителите на високите скорости. В крайна сметка обаче животът на хората е много по-ценен от това да вдигнеш километража до 140 километра в такъв участък, за да покажеш уменията си. Сутринта бях на място като стартирахме и почти нямаше шофьор, който преминавайки да не спре и да каже, че това е отлично решение. Разумните хора подкрепят начинанието ни. Все пак ламарина се поправя, но човешкия живот и здраве – не“, категоричен бе зам.кметът и председател на Комисията по безопасност на транспорта Крум Милев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене