САНДАНСКИ ЩЕ ИМА НОВ ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ!

С благословията на Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, днес кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, представител на фирмата – изпълнител и председателят на Общински съвет – Сандански направиха символична „първа копка“ за изграждането на нов православен храм „Събор на Св. Архангел Михаил” в жилищен комплекс „Спартак“.

Новият храм ще бъде двуетажен, като на втория етаж ще бъде разположена камбанарията.
Конструкцията на сградата, проектирана безвъзмездно от арх. Тюлеков, е монолитна стоманобетонна, с разгъната застроена площ от 869 кв. м., а всички вътрешни мазилки ще се изпълнят така, че да позволяват стенопис.
Капацитетът на новата църква ще бъде до 200 човека.

Цялата площ около храма ще бъде облагородена и озеленена, като е изграден и паркинг за 32 автомобила. Урбанизираната територия на сградите и съоръженията ще бъде подсигурена с достъпна среда за всички миряни.

Последният изграден храм в град Сандански е храм „Свети Георги Победоносец“, построен през 1951 г. и осветен през 1952 г., преди повече от 70 години, което е показателно за важността и значението на съграждането на новия храм, който ще събира под своя купол миряни от град Сандански, жилищен комплекс „Спартак“ и региона.
Вярата да ни обединява, както до сега и скоро, отново заедно, да пристъпим прага на съградената църква „Събор на Св. Архангел Михаил“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене