Нов автомобил за ученици в Кюстендил

С чисто нов учебен автомобил за учениците посрещна новата учебна година Професионалната гимназия по селско стопанство „Свети Климент Охридски“ в Кюстендил. Преобладаващата част от възпитаниците на учебното заведение, което има 124-годишна история, са ученици с риск от отпадане от учебната система и деца от уязвими групи.

В учебното заведение тази година ще се обучават пет паралелки с общо 105 ученици. Всеки от тях получава като част от образованието си и умения за шофиране. Има и деца на индивидуална учебна програма, както и ученици в самостоятелна форма, които не са завършили училище по някаква причина, но сега искат да завършат образованието си. В училището децата се обучават в специалност „Трайни насаждения“, в професия „Техник растениевъдство“ и специалност „Агроекология“.

„Надяваме се скоро да успеем да купим и трактор за обучение. Автомобилът не е само материална придобивка, той е сбъдната мечта на нашите ученици и шанс да надскочат стремежите и амбициите си“, каза директорът на училищвто Зорница Домозетова.

Новият автомобил за нуждите на училището е на стойност около 30 хиляди лева, осигурени от учебното заведение. Той беше осветен днес от отец Данаил от архиерейското наместничеството в Кюстендил.

Новата учебна година в града започва тържествено във всички учебни заведения. Броят на първокласниците в Кюстендил е 375. Всички те традиционно получават и подарък – православен буквар с послание от кмета на община Кюстендил Петър Паунов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене