Благоевград подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно“

Община Благоевград ще включи в националната кампанията „Да изчистим България заедно”. Тази година инициативата, която обединява хора от различни поколения, радетели за по-чиста околна среда, ще се проведе на 16 септември с начален час 09.30 ч.
Желаещите могат да дадат своя принос като почистят по избор междублоково пространство, детска площадка, зона за спорт и отдих или терените, набелязани от Общината, които ще бъдат обхванати от служители на администрацията, а именно стария и новия гробищен парк, както и ж.к. „Освобождение“.
Призивът е да бъдем отговорни към природата, към пространствата около нас, към възпитанието на нашите деца.

Община Благоевград отправя апел към всички институции, учреждения, фирми, учебни заведения и неправителствени организации да повярват в каузата, че и за един ден градът ни може да стане по-чист и по-уютен, и всички да се включат активно в реализирането на идеята.
Пълните чували с отпадъци следва да бъдат поставени до контейнерите за битови отпадъци или на фиксирани сборни места, след което своевременно ще се извърши транспортирането им от ОП „Чистота“. За отдалечените места, където няма съдове за битови отпадъци чувалите следва да бъдат събирани на едно място, а след приключване да се подаде сигнал на дежурния телефон на предприятието 0885/297671, за да може същите да бъдат извозени своевременно.

Желаещите да се включат активно в Деня за национално почистване на България ще имат възможност да получат материали /чували и ръкавици/.
Община Благоевград приканва всички организации желаещи да се включат в инициативата да заявят своето участие до 16.30 ч. на 15.09.2023 г. в стая 506 на Община Благоевград или на телефон 073/81 99 10.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене