Събор-Фолклорен фестивал село Орцево „ Да пеем песни от сърце, да тропнем Орцево хорце“

Красивото село Орцево, в община Белица събра около 2000 участници и гости, които до късно вечерта съпреживяха Първия фолклорен фестивал под мотото : „ Да пеем песни от сърце, да тропнем Орцево хорце“ в неделя 10 септември 2023 г.

Фолклорният-събор-фестивал откри кметът на Община Белица Радослав Ревнаски, а народните представители от ПП ДПС – Илхан Кълков, Васил Тодев от ПП „Продължаваме промяната“ и Областния председател на ДПС – Ведат Хюсеин поздравиха гостите на събитието и пожелаха на всички участници успешно представяне и отново да се връщат за да съхраняват, развиват и популяризират фолклорната традиция на България, предпоставка за създаване и развитие на форум за изява на това изкуство, което да се провежда всяка година в Орцево – място, потънало в зеленина и необятен небесен простор.

Съборът-фестивал започна в 10.00. където на специално подготвената сцена се изявиха 20 фолклорни ансамбли, групи, солисти и дуети от общините Белица, Якоруда, Гоце Делчев и многобройни състави и изпълнители от Северна България. Кръшни хора се извиваха до късно вечерта на просторните поляни. Роднини, приятели и близки от цяла България се срещнаха за да се поздравят и разкажат за родовата памет, която да се знае и помни от поколенията им.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене