Гоце Делчев подхваща основен ремонт на площада, нова визия планирана и за мостовете, свързващи двете зони на града

Основен ремонт на площада пред Дома на културата в Гоце Делчев, който от миналия декември се обновява срещу 7 млн. лв., планира управата на града. Освен за него нова визия е планирана и за двата моста над реката, свързващи двете зони на града.

Към настоящия момент площадът и алейната мрежа към него са в различна степен на развитие и амортизация, настилките са разнородни и е необходима тяхната цялостна корекция, обясниха от общината. Освен това липсва заснемане и оценка на съществуващата растителност в централната част и в зоната за преминаване, осветителни тела, кошчета за събиране на отпадъци, пейки, беседки, детски съоръжения и други са напълно амортизирани, недобро е състоянието и на съществуващата детска площадка, инфраструктурата и градския фонтан. Всичко това налага цялостен ремонт на площада, който на фона на бъдещия модерен културен дом ще е като една кръпка.

Освен че вече вкара проекта за новия площад за одобрение в РИОСВ, общината обяви и обществена поръчка за изготвяне на инвестиционен проект за него. Документи подадоха 9 фирми с ценови оферти в широките граници от 22 000 лв. до 38 700 лв., но на 31 август общината неочаквано прекрати процедурата поради необходимост от извършване на съществени промени в условията на обявената поръчка, които биха променили кръга на заинтересованите лица.

Общината преценила, че е дала много малък срок за изготвяне на проект във фази „идеен“ и „работен“ и се очаква веднага слез изтичане на 10-дневния срок за обжалване да обяви нова процедура, този път само за идеен проект./struma.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене