Тимът на „Интер“ са победители в регионалния турнир по футбол за „Купа Неврокоп“

В Гоце Делчев се игра финалната среща на станалият много популярен в последните години регионален турнир по футбол за аматьори за „Купа Неврокоп“. В титаничният сблъсък на финала между „Интер“ и „Младите от Аякс“ в трудният мач, тимът на „Интер“ успя да се наложи с 1:0 и грабнаха купата под носа на достойният съперник „Младите от Аякс“ които трябваше да се задоволят с вице-шампионската титла. На трето и четвърто място в регионалния турнир се класираха съответно отборите на Брезница и Корница. При много тържествена и много емоционална атмосфера, кметът на община Гоце Делчев, Владимир Москов, връчи съответните купи, медали и финансови поощрения на класиралите се отбори до четвърто място.

Турнирът за „Купа Неврoкоп“ е учреден преди повече от пет години. Този турнир е второ издание след прекъсването наложено от пандемията COVID 19. Целта на община Гоце Делчев е да популяризира футболът за аматьори като стимул за доброто здраве на работоспособното население. Турнирът се провежда два пъти в годината – летен и коледен. Надпреварите на футболистите-аматьорите са желани и очаквани спортни събития, с много емоции и закачки. Някои от сформираните 20 отбора от цялата бивша Неврокопска околия се явиха с гръмки имена като: „Тексас ФК“ и ФК „Мосома Тексас“, „Барселона“, „Каталунците“, „Арсенал“. Други пък носят имана внушаващи самоирония и усмивки като „Капналите“, „Шиши гол“, „Дринк Маркет“.

Въпреки шегите и закачките с които са белязани сериозните спортни надпревари, футболистите-аматьори извършиха един благороден, човешки, благотворителен акт. Четирите отбора които получиха и финансово поощрение обявиха снощи, че даряват наградният си фонд за включване в течащата в града кампания за набирана на средства за лечението на млада учителка от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене