На срещата присъстваха заместник кметът на община Гърмен - Ахмед Вранчев, бившият районен мюфтия Айдън Мохамед приятели и съмишленици на местния кмет в каузата.

ВИДЕО: Огромни аплодисменти и голяма благодарност за областния управител от жителите на Горно Дряново!

Огромни аплодисменти и голяма благодарност за областния управител на област Благоевград – г-н Валери Сарандев от жителите на гърменското село Горно Дряново. Само преди броени часове губернаторът на благоевградска област реши проблема със сечта във вододайната зона на населеното място. Тя бе спряна! Проблемът беше отразен първо в Топ Преса по инициатива на народния представител Елхан Кълков – СПРАВКА ТУК .

Както Топ Преса първа съобщи, днес по инициатива на господин Сарандев, заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев, представители на други иниституции се срещнаха с ръководството на Община Гърмен, а по-късно, беше проведена среща с местното население на с. Горно Дряново,  заради скандалът с планираната сеч в гората над селото. 

При огромен интерес от страна на жителите на Горно Дряново, областният управител съобщи, че е взел всички мерки интересите на жителите на селото да бъдат защитени. Сечта във вододайната зона на селото е спряна, съобщи лично кметът на селото Ибрахим Пингов. От своя страна губернаторът заяви, че ще следи зорко ситуацията и увери жителите на Горно Дряново, че се работи в техен интерес за бъдещето им и за бъдещето на техните деца. Заместник министър Бурджев изрази положителните си впечатления от добрината, човечността и завидната борбеност на жителите на селото и ги увери, че държавата е на тяхна страна.

На срещата присъстваха заместник кметът на община Гърмен – Ахмед Вранчев, бившият районен мюфтия на област Благоевград Айдън Мохамед приятели и съмишленици на местния кмет в каузата. От своя страна кметът на Горно Дряново благодари сърдечно и лично на основния фактор проблемът да бъде решен – губернаторът Валери Сарандев! Благодари на представителите на ниституциите, на МВР и на своите съмишленици и увери, че всичко което е правил го правил в интерес на селото. Пингов реши да  подаде ръка и на Горското стопанство – Гърмен, като поиска цялото това напрежение около създалия се казус да остане назад. Пингов апелира всички да си подадат ръка и да работят занапред единно и рамо до рамо за решаването на всеки обществен проблем. “ В трудни моменти, при пожари и нужда, Горстоко стопанство в Гърмен и всички служители на горското са били винаги до нас. Това трябва да продължи…“ каза Пингов пред жителите на селото.

Така на практика се доказа, че в момента в страната ни има работещи институции, те не само вършат своята работа, но приемат сърдечно и лично проблемите на гражданите на тази страна. Валери Сарандев е пример за това. Всичко е добре – когато свършва добре. Успех на жителите на Горно Дряново!!!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене