Време е за музикална фиеста и фолклорна магия в СПА курорта Баня

Този уикенд в разложкото село Баня ще е празник за душата с много музика, песни, танци и настроение! Шестото издание на Националния фолклорен фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“ в СПА селището стартира днес. Фолклорна магия от цяла България ще разтърси прочутото с минералните си извори село. първи на сцената вече са самозейците от петричкото село Генерал Тодоров. Хора с огромни сърца, туптящи в ритъма на фолклора и традициите, ще окупират сцената и ще завладеят с таланта си хилядите зрители. Красотата на носиите от всички краища на нашата мила родина, ритъмът и духът на хората, любовта към българското тази година за първи път ще бъдат представени не в един, а в два фестивални дни – днес и утре.

Повече от 70 читалища и над 1300 участници ще се срещнат на сцената на Старата римска баня, ще представят своите традиции, ще покажат красотата на своята фолклорна област. Всички жители и гости на курортното село за пореден път ще се убедят, че по-красиво, по-мило и по-ценно от българското няма никъде в света! На сцената ще впечатлят състави от десетки общини – Петрич, Перник, Бобошево, Благоевград, Котел, Бобов дол, Радомир, Балчик, Берковица, Столична, Костенец, Костинброд, Септември, Чепеларе, Сандански, Самоков, Кюстендил, Ябланица, Пазарджик, Свиленград, Ботевград, Долна Оряховица, Крушари, Разлог, Девня, Златоград, Панагюрище, Елин Пелин, Дупница, Кресна, Брезово, Банско, Якоруда, Габрово, Гърмен, Суворово, Кюстендил, Тунджа и Струмяни.

Всички те ще свирят, пеят и играят пред погледа на жителите и гостите на красивото село, коеуто е сред предпочитаните туристически СПА дестинации у нас. Зрителите ще аплодират хората, пропътували стотици километри, хората, обичащи и съхраняващи фолклора. Участниците в атрактивния и пъстър фестивал ще се представят в целия си блясък и ще докажат, че от българското по-красиво и по-ценно няма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене