В памет на жертвите от наводненията! Концертът на Деспина Ванди и Деси Добрева в Благоевград се отлага от 8 за 10 септември

Концертът в Благоевград на гръцката музикална звезда Деспина Ванди и българската певица Деси Добрева ще се състои на 10 септември (неделя). Проявата се отлага с два дни в памет на жертвите на наводненията и във връзка с обявения ден на национален траур. Решението е в резултат на проведени разговори и постигнат консенсус между кмета на Благоевград Илко Стоянов и музикалните звезди от второто издание на South West Festival.
Ето какво написа кметът в личния си профил в социалните мрежи:
„Уважаеми жители и гости на Благоевград,

Цяло лято сме в очакване на второто издание на South West Festival, което тази година е предвидено и организирано като балканска среща на музиката. Истината е, че колкото и усилия и емоции да влагаме, никой не е по-могъщ от природата. Бедствията от последните дни, които сполетяха България и Гърция, доведоха до човешки жертви. Няма нормален човек, който да не е съпричастен към тази огромна трагедия!

След обявения от Министерски съвет ден за траур на 08.09.2023 г. (петък) стана ясно, че първият ден от фестивала няма как да се състои. Бяхме изправени пред сложен казус, защото фестивалът е с българско и международно участие на известни изпълнители, които планират изявите си с месеци напред, а всяка една промяна се отразява кардинално както на тяхната програма, така и на тази на екипите им. Благодаря на двете прекрасни певици Деспина Ванди и Деси Добрева, че прекроиха изцяло ангажиментите си, за да можем да се насладим на техните изпълнения, но най-вече им благодаря за това, че се оказаха Човеци и проявиха съпричастност към трагедията на българския и гръцкия народ след тези тежки природни бедствия!Участието на Деспина Ванди и на Деси Добрева в Благоевград се премества от 08.09.2023 г. (петък) на 10.08.2023 г. (неделя).

Фестивалът ще се състои на 9 и 10 септември! Очакваме ви!”
Утре вечер (9 септември) на сцената в парк „Македония“ ще се качи легендарната изпълнителка Цеца Величкович, а преди нея публиката ще бъде докосната от неповторимия глас на певицата на българския народ – Ивана!
Очакваме ви!
Благодарим за разбирането и вярваме, че и всички ние сме съпричастни към съдбите на десетките семейства, засегнати от голямата трагедия!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене