Иван Марков от Разлог намери голяма сума пари и я върна на собственика

Иван Марков от Разлог намери голяма сума пари и я върна на собственика.
В знак на благодарност за доброто дело, инж. Венцислав Гърменов (кмет на община Разлог) връчи на Иван Марков благодарствена Грамота, с послание “Добрите хора вършат добри дела” и подаръчна кошница. За проявата на човечност, Марков бе поздравен и от зам.-кметовете г-н Иван Гюров и г-жа Гергана Фарфарова.

В събота, по време на международното колоездачно състезание “По стъпките на римляните”, бащата на две деца – Иван Марков намира голяма сума пари в центъра на Разлог. Първата мисъл на Марков е, че същите ще стигнат до собственика и той уведомява организаторите на събитието, собствениците на търговски обекти и органите на реда. Два дни по-късно притежателят на голямата сума пари е намерен, след като Марков разпитва хора, проверява камери за видеонаблюдение и търси помощ от работници в магазини.
Парите са предадени на мъж от село Краище, който подробно разказа как е загубил точната сума, след посещение в аптека.

В рамките на няколко години, Марков няколко пъти намира изгубена сума пари и я връща на собствениците, давайки пример на своите деца и общността, че моралът и доброто сърце са с по-голяма стойност от материалното!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене