Днес бяха доставени ролките със специализирана хартия за машинно гласуване за област Благоевград

Днес бяха доставени ролките със специализирана хартия за машинно гласуване за област Благоевград, предназначени за изборите за народни представители на 27 октомври. Те ще бъдат съхранявани в помещение в Централен склад на „ВиК“ ЕООД Благоевград, в което от 16.10. 2024 г. се съхраняват и устройствата за видеонаблюдение, като помещението от същия ден е под охрана от служители на ОД на МВР-Благоевград.

Общо 884 ролки бяха приети от областния управител Георги Динев и упълномощени служители на Областна администрация Благоевград, и представители на Районна избирателна комисия – Благоевград.

„На тези избори не е предвиден резерв на ролки със специализирана хартия за машинно гласуване, който да бъде съхраняван в Областна администрация Благоевград и всички получени ще бъдат разпределени по общините, за да бъдат предадени на секциите, в които ще се гласува с машина“, уточни главният секретар на Областна администрация Веска Костадинова. В област Благоевград с машини ще се гласува в 442 секции.

Ролките ще бъдат предадени на общините по график след получаването на бюлетините и изборните книжа, които под охрана ще бъдат доставени на 21.10.2024 г. /понеделник/ и разпределени по 14-те общини в областта на 24.10.2024 г.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search