Община Гоце Делчев организира голям детски турнир

Гоце Делчев ще приеме голям футболен турнир за подрастващи, организиран от местната общинска власт, след като надпреварата бе вкарана в календара на БФС

Идеята е да се даде възможност за изява на младите таланти, които по един запомнящ се начин да направят своеобразно изпращане на лятната ваканция, а идеята на местната власт бе подкрепена от Агенция Национални спортни турнири „Млади таланти“. В събитието, което започва на 6. септември (сряда), а домакини ще бъдат ФК „Пирин“(Гоце Делчев) като освен момчетата от него ще бъдат почти 20 отбора, родени 2010, 2013, 2015 г. Съгражданите им от ФК Неврокоп, съседите от Банско и „Пирин“(Разлог), „Верея“(Стара Загора), ДФШ „Христо Ботев“(Мосомища) и др. Интересен факт е, че на линия ще бъде и ФК Копривлен, където треньор е настоящият футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) Петър Лазаров. Арена на битките ще бъде Градският стадион в града край Места, а това ще бъде възможност за използване освен освен на официалния терен, така и на най-новата придобивка – изкуствения терен на съоръжнието, завършен съвсем наскоро. На практика това е реализация на една дългогодишна идея, която обаче през годините така и не се случи, но настоящото ръководство на отбора се зае да я доведе до успешен край.

 

„За нас това е едно много важно събитие, което се надяваме да се превърне в едно приятно изживяване за всички, които ще участваме по някакъв начин в него и най-вече за малките футболисти. Имаме желанието и амбицията, тази надпревара да не бъде само един епизодичен акт, а да се превърне в традиция, която да обединява много млади хора, а и всички, които обичат футбола. Идеята ни е да бъде дадена възможност за изява на колкото се може повече таланти, да се възпитава любов към спорта и с всяка изминала година да разширяваме географията на участниците, а надпреварата да се превърне в желана за участие на отбори не само от страната, а и от чужбина. Още повече, че срещнахме подкрепата на солидни институции и организации, което ни дава още по-голяма увереност в това, което правим,“ коментира отговорникът по младежки дейности и спорт в община Гоце Делчев Костадин Харисков. Той сподели също така очакванията на домакините на Градския стадион да дойдат над 200 млади футболисти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене