Проведе се заседание на Областна комисия за изработване на областна здравна карта на област Благоевград

Днес в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград се проведе първо заседание на новосформираната комисия, ангажирана с изработването на областна здравна карта на област Благоевград. Председател на комисията е областният управител на област Благоевград – Мария Димова.

Г-жа Димова откри заседанието, на което присъстваха заместник областният управител –Александър Мацурев, Красимира Крумова- гл. експерт в Областна администрация Благоевград, представители на Регионална здравна инспекция, Районна здравноосигурителна каса, Районна колегия на българския лекарски съюз, Районна колегия на българския зъболекарски съюз, Регионална колегия на българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, представителни организации за защита на пациентите и представители на всички общини в област Благоевград.

Министърът на здравеопазването утвърди със своя заповед Методика, въз основа на която да се изработват областните здравни карти. Целта на областната здравна карта е прецизното идентифициране и планиране на потребностите на населението на област Благоевград от достъпна извънболнична и болнична медицинска помощ.
По време на заседанието бяха обсъдени основните стъпки в процеса на подготовката на документите, бяха разпределени отговорностите и определени сроковете за навременното изготвяне на здравната карта на област Благоевград.
Предстои да бъде изготвена необходимата за анализиране информация, както и мотивирани предложения, които да бъдат взети предвид при изработването на Здравната карта на област Благоевград.

Следващото заседание на комисията ще се проведе на 12.09.2023 г. в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград. Крайният срок за изготвянето на областната здравна карта и представянето й в Министерство на здравеопазването е 30 септември 2023 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене