Джамбазки: Трябва да затворим гетата и да отворим парковете

Трябва да има пълно затваряне на ромските гета и пълна свобода за хората, които са дисциплиниирани. Трябва да затворим гетата и да отворим парковете. Това коментира пред „Канал 3“ евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Най-важният извод, който трябва да си извади Европа, е как да брани заедно своите граници, защото един малък вирус успя да пребори този голям конгломерат. Като отмине пандемията, ще трябва да мислим за реформи в ЕС, коментира той.

Той коментира и темата за ромските махали в България и напрежението, което избухна преди два дни във „Факултета“. „Този вирус убива най-вече хората, които живеят без да спазват правила, без да спазват изолация и хората, които си правят каквото си поискат“, смята той.

Дажмбазки коментира и темата с пакета „Мобилност“, като все още нямал обяснение защо е бил приет.

„В момента българските шофьори спасяват живота на западноевропейците. Във всички болници в Западна Европа лекарствата и маските се доставят от български камиони. Българските шофьори спасяват човешки животи. А тези наши западни партньори приеха пакет „Мобилност“ и по този начин ще отнемат работните места на нашите шофьори“, каза евродепутатът.

По думите му в  момента пакета „Мобилност“ все още не действа и всички западноевропейски правителства молели нашите шофьори да не се прибират до България, да не правят почивки на 12 часа и да спят в кабините, за да доставят животоспасяващи лекарства и предпазни средства.

„Това ми изглежда лицемерно“, заяви Джамбазки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене