Пореден успех на Община Разлог

От 28 до 30 август в Малмьо, Швеция, се проведе се едно от най-големите събития по Програмата за междурегионално сътрудничество УРБАКТ IV – Urbact University 2023.
Събитието събра в Арена Малмьо близо 500 представители от над 200 града-партньори в новите мрежи за планиране по Програма УРБАКТ. От българските партньори участие взеха представители на общините Разлог (Община Разлог) Габрово, Варна, Казанлък и Добрич.
Целта беше запознаване с различни инструменти за интегрирано планиране, подготовка за следващите стъпки в Плановете за дейности по Програмата и срещи с партньорите в тематичните мрежи.

Община Разлог е партньор по проект MetaCity, с водещ партньор община Fundão (Португалия). Консорциумът включва също общините Разлог (България), Campobasso (Италия), Písek (Чехия), Nevers (Франция), Újbuda (Унгария), Härnösand (Швеция) и Mostar (Босна и Херцеговина), както и два университета – Åbo Akademi (Финландия) и Института по индустриални системи в Атина (Гърция). През следващите две години по проекта ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с цифровия преход, който има за цел да позволи на градовете, започнали своята дигитална трансформация, да планират използването на технологични инструменти на изкуствен интелект, за да подобрят ефективността на своите услуги и конкурентността си.

Разлог участва в УРБАКТ за втори път, като през предишния период реализира проект, използващ ИТ технологии за мониторинг на качеството на въздуха и своевременно предупреждение на гражданите. Проектът беше оценен от Секретариатът на УРБАКТ и включен в Каталог с 12-те най-интересни и новаторски пилотни действия със значим обществен резултат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене