Костадин Ангелов: Тагарев незабавно да уволни Мустафа Емин

Костадин Ангелов призова министъра на отбраната Тодор Тагарев незабавно да уволни Мустафа Емин. Това написа в страницата си във Facebook народният представител от ГЕРБ-СДС и бивш министър на здравеопазването Ангелов.

Изисках и прочетох цялата документация по скандалния случай за действията на Мустафа Емин в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. В документите пише, че г-н Емин е проявил “вербална агресия” и е “отправял заплахи като споменава за намеса от министъра на здравеопазването”. Поискал е “да се сдобие с имената на целия медицински персонал, участвал в прегледа и лечението на детето му”, “с цел да бъдат показани на министъра на здравеопазването”..

„По същото време същите медици са се борили за живота на дете с хеморагичен шок! Докато са провеждали ресусцитация в детска противошокова зала, “агресивен мъж е настоявал детето му да бъде прието незабавно”. Всички обяснения на дежурния медицински екип са идентични и доказват историята с факти. Описът от камерите в “Пирогов” също съвпада с написаното от медиците“, подчертава Ангелов.

Депутатът от ГЕРБ-СДС продължава: В едно от обясненията се казва: “Моля, вземете мерки, така че да можем да работим, без да бъдем заплашвани с министри и хора, използващи служебната си власт.” Тъжно е, нали?!“

Ангелов е категоричен, че ще изпрати цялата тази информация на депутатите от Комисията по здравеопазване и Комисията по отбрана. „Призовавам министъра на отбраната Тодор Тагарев незабавно да уволни Мустафа Емин“, заявява той и допълва, че очаква и незабавна реакция от министъра на здравеопазването Христо Хинков, с която да защити екипите на “Пирогов” и всички медици в България.

Ангелов подчертава, че в противен случай ще е кристално ясно, че за потулването на случая има натиск “отгоре”. „Българските медици не заслужават това! Поклон, колеги“, пише още той.

https://dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене