Вдигат заплатите на служителите в затворите

От този месец ще бъдат увеличени заплатите на служителите на Главните дирекции „Изпълнение на наказанията“ и „Охрана“. Това съобщи министърът на правосъдието в оставка Надежда Йорданова.

По думите й възнагражденията на служителите в затворите ще се вдигнат с 300 лева. Според нея процентното увеличение не било добър вариант, защото хората с по-ниски възнаграждения щели да получат и по-малка индексация.

Надежда Йорданова и казуса с експертизата за снимките на Бойко Борисов с кюлчета и пачки, огласена в Европейския парламент. Прокуратурата дължи отчетност на българското общество и е време да започне да я дава. Понякога тя отказва информация дори за предварителни проверки, които не са следствена тайна, каза правосъдния министър.

По думите й тя е изненадана от различния подход на държавното обвинение. Защо не информираха българските народни представители, а изпратиха документите в Брюксел, запита тя.

Йорданова засегна и темата за политическата обстановка в страната. Тя определи като мъдро държавническо решение консултациите, които Румен Радев свика, преди връчването на третия проучвателен мандат. Правосъдният министър изрази надежда, че политическите сили ще седнат на масата за преговори отново и ще се разберат.

По думите й ще е по-добре за страната, ако има действащ парламент. При предсрочни избори следващото Народно събрание ще започне да действа ефективно чак през ноември, каза още тя.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене