Шахматисти от четири държави участваха във втория турнир „Шах Фест Симитли“

88 шахматисти от четири държави мериха сили на втория турнир„Шах Фест Симитли“. Купата спечели Огнян Стойчев от София, а най-малкият участник беше Пламен Димитрачков от Дупница на 6 години.

Сред участниците от България, Гърция, Република Северна Македония и Бангладеш, бяха и 22 деца. В турнира взе участие и гросмайсторът от Благоевград Владимир Вачев, а община Симитли бе представена от учителя от средното училище в Крупник Кирил Николов, съобщиха за БТА от общинския пресцентър.

Турнирът протече в десет кръга по швейцарската система, а класирането беше според набраните точки. В случай на равенство бяха прилагани допълнителни показатели: Бухолц Медиана, Бухолц, брой победи и ниво на постижение. Контролът за времето на една игра бе от 10 минути плюс 5 секунди. Главен съдия беше Георги Бедников с категория за международен съдия по шахмат. Второто място спечели Петър Савов от Дупница, а трето – Първан Аспарухов от Перник.

„Шах Фест Симитли“ се провежда под патронажа на кмета на община Симитли Апостол Апостолов и е част от съпътстващите събития, посветени на празника на Симитли (8 септември).

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене