Борисов: Социалният патронаж да изкупи българската продукция от затворените борси

Спасих българите от миграцията, остава да ги спася и от коронавируса, заяви премиерът

Социалният патронаж да изкупи продукцията от затворените борси и българската продукция – това поиска от министрите на земеделието и на труда и социалната политика премиерът Бойко Борисов.

„Домати, краставици, което са произвели. Заради борсите, които затворихме поради тяхна вина, че не спазваха дисциплината, „Социалният патронаж“ веднага да ги изкупи и да даде по празниците да се изконсумират от старческите домове. Така че да не остане продукт, който да остане неплатен“, нареди премиерът от Твърдица, където е на посещение в текстилния завод „Аглика Трейд“ , произвеждащ защитните облекла за медици.

Борисов отново настоя в големите търговски вериги да има щандове за българската продукция.

По повод спешното подаване на документи за влизане в Еврозоната премиерът коментира: „Искам да влезем в чакалнята на Еврозоната, за да имаме достъп до свежи пари, за да може ако кажат, че в другите страни примерно се дават еди колко си процента от БВП на дадения бранш, ние да имаме пари да извадим и да ги дадем, за да не пострадаме толкова, колкото останалите“.

„От миграцията ги спасих българите, остава и от това да ги спася и да ми е спокойно на съвестта“, заяви Борисов, визирайки коронавируса.

От днес се преустановява работата на всички кооперативни пазари и цветни борси. Забраната ще бъде подновена на 16 април до второ нареждане. Докато пазарите работят от понеделник до сряда включително, там трябва стриктно да се спазват всички противоепидемични мерки, се казва в заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене