Заблуждават ни с невалидни талони за отстъпки в аптеки „Марешки“

изтеглен файлТалоните за отстъпки, публикувани в безплатно разпространявания вестник „Живот“, са невалидни, сигнализира читателка. Тя обясни, че не е единствената, която прилежно изрязала талони за намаления в аптеки „Марешки“ на два продукта, които важат до 30 ноември.

„При опит да ги купя в една от аптеките в Благоевград отказаха да направят рекламираната отстъпка от цената. Обяснението беше, че не могат да направят намалението, защото няма как да променят цената, фиксирана в компютърната програма, с която работят”, разказа читателката. Тя настоя за проверка на случая, за да се разбере защо се лъжат хората с невалидни талони за отстъпки в аптеки „Марешки“ и кой печели от тези лъжепромоции.

Репортер на „Струма“ разговаря с управителя на една от аптеките „Марешки“ в Благоевград Петър Трифонов, той заяви: „Фирмите, чиито продукти се рекламират, изпращат в аптеките специални партиди от съответните лекарства или добавки, но явно този месец в нашата аптека конкретните продукти не са доставени. Промоционалните лекарства получаваме със стикери и наличността им е до изчерпване на количествата. Този месец не сме получавали от визираните в рекламата медикаменти, имали сме други. Проблемът не е в аптеката, а във фирмата-производител или дистрибутор на лекарството, която е обявила промоцията. Клиенката е трябвало да си поръча и ако има наличност, щяхме да го доставим на другия ден. Обикновено количествата са малки и не зависят от нас, но при поръчка щяхме да направим проверка изчерпана ли е тази промоция и ако не е, да направим поръчка за доставка и да направим всичко възможно, ако някъде във веригата ни има, да я осигурим за клиента”, заяви П. Трифонов.

Интересно е обаче защо никой в аптеката не е обяснил на клиентката, дошла да пазарува с промоционалните талони, какво трябва да направи, за да ползва отстъпката, а директно и категорично я отпратили. Коя е истината?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене