Иво Тренчев бе представен като новия треньор на ОФК „Пирин“-Благоевград

Ръководството на елитния футболен клуб ОФК Пирин Благоевград представи днес официално на пресконференция новия старши треньор на представителния отбор Иво Тренчев.

Тренчев ще работи в екип с Радослав Бачев и Антон Иванов.

„Радвам се, че отново имам възможността да работя в Пирин Благоевград“, каза новият наставник на „зелените“, но посочи, че задачата е трудна, а предложението е обсъдено с екипа му. Решението е взето „единствено от любов към спорта, футбола и че това е родният ми клуб“, каза още Тренчев.

Той коментира още, че не се притеснява от последствията, наясно е, че футболната общественост „може силно да обича и силно да мрази“.

„Никой не може да гарантира какъв ще бъде спортният резултат, но важно е да има хъс, да не се предаваме и никой не може да ни отнеме мечите да се борим, да вярваме, че можем да се справим с тая трудна задача, би било добре и за тези играчи да се калява характер“, каза още новият старши треньор на Пирин, които заема поста след раздялата на клуба с досегашния треньор Радослав Митревски.

По думите на Тренчев ситуацията в клуба е изключително тежка, има объркани процеси в изграждане на отбора. От двете тренировки с отбора до момента е видял отдаденост на момчетата и качества, които при липса на успехи потискат.

„Искрено се надявам утре, когато имаме нужната подкрепа от феновете, вярвам че играчите ще дадат най-доброто от себе си и ще видим добре изграден отбор“, каза още новият старши треньор на „орлетата“ за мача срещу Арда, който ще се играе утре, 1 септември, от 17:00 часа на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград.

Преди да бъде официално представен новият старши треньор, управителят на ОФК Пирин Благоевград – Атанас Дафинов, направи обобщение на ситуацията в клуба от прехвърлянето на акциите от предишния собственик Пол Белогур на община Благоевград, като припомни трудностите, през които е преминал отбора, ръководството и феновете. Дафинов обяви и една изненада за утрешния двубой – отборът на „орлетата“ ще излезе с екипите от 1973 година. Това е юбилейна фланелка, с която Пирин Благоевград за първи път влиза в елита.

Управителят на клуба посочи, че раздялата с Радослав Митревски е свързана с футболната ситуация в клуба, а именно пет загуби в шест мача и само една спечелена точка от началото на сезона.

„Всички сме наясно в каква ситуация работи и кога пое клуба, какъв риск пое, той е уникален човек и уникален треньор, просто футболът е такъв, че понякога разделите са неизбежни“, каза още Атанас Дафинов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене