80 нови маси са поставени на новия пазар в Благоевград

Оживление цареше днес в първия пазарен ден на новооткрития пазар в Благоевград. Освен търговци и купувачи, имаше и много хора, дошли просто да видят и да се порадват на новата придобивка, открита преди ден в областния център.

80 нови маси са поставени на пазара в Благоевград. Дългата 56 метра покривна конструкция пази търговците от слънцето, а новата земна настилка не спъва купувачите, както беше преди.

Въпреки това повечето от продавачите изразиха своето недоволство. Повечето от тях пожелаха всеки ден да е пазарен, а не само в сряда и събота. „Трябваше да има козирки, защото, като има дъжд, ще ни вали“, оплакаха се търговците. Смятат, че и подредбата на масите не е добра.

Търговците се възмущаваха и от вдигнатите наемни цени. „Сега плащаме 7 лева на квадратен метър, а беше 4,20 лева“, казаха те.

Купувачите пък, напротив, радваха се и харесваха новата придобивка. „Добре е, по-широко е, дъжд няма да ни вали, слънце няма да грее“, уточниха благоевградчани.

Традиционно в края на лятото започва и приготовлението на зимните туршии, което според търговците е и основната причина за засиления потребителски интерес. Благоевградчани обаче се оплакаха от скъпите цени, които се задържали и не падат въпреки, че е краят на сезона. „Хората вече се отказаха да правят зимнина, сега гледат ден за ден, да има за ядене“, каза Горица Стоянова.

Ремонтът на открития пазар е дългоочакван, както от търговците на плодове и зеленчуци, така и от хората, които посещават пазара редовно.

Припомняме, че преди ден кметът на Благоевград Илко Стоянов и управителят на Общинското дружество „Пазари“ Юлиян Иванов прерязаха лентата на новоизградения открит пазар в града.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене