Тодор Русков поема мъжкия отбор на ХК „Пирин“ – Гоце Делчев

От клуба представиха своите цели и амбиции.

Здравейте, приятели на Хандбала! На прага сме на новата състезателна година. Както и преди година заявихме, че имаме точна и ясна стратегия за пътя, по който трябва да вървим, тази година продължаваме да следваме този път.

Клубът ще има мъжки отбор, който ще участва отново в Б-група. Освен мачовете в групата ще бъдат подсигурени и поне 15 международни мачове с отбори от Гърция, Сърбия, С. Македония. По този начин ще дадем максимално много мачове на младите момчета, съставляващи отбора, за да натрупат опит и с отбори от държави, в които хандбалът е на много високо ниво. Целта е да подготвим обора за завръщане в «А» група през следващата състезателна година. Отборът ще бъде съставен изцяло от млади момчета от школата на «Пирин 64», като средната възраст на отбора е 18-19г. Верни на стратегията, която следваме за освежаване и подмладяване, тази година има смяна и на треньорската скамейка. Начело на мъжкия отбор застава Тодор Русков, който направи сериозна кариера като състезател в държави като Гърция и Германия. Негов помощник ще бъде Иван Букурещлиев. Дългогодишният ни треньор Николай Пиргов дава път на младежта. С богатия си опит г-н Пиргов ще помага на Клуба с организацията отностно документи, мачове, турнири и с всичко, от което би имало нужда. На международната сцена Николай Пиргов работи над 10 години в няколко държави – Италия, Гърция, Ангола, като именно в последната постига най-големите си успехи след като няколко пъти става шампион на Ангола с Клубния отбор, който тренира. Той поема и националния отбор на Ангола и прави историческо класиране на Ангола на световните първенства за мъже през 2005 и 2007 г.

Николай Пиргов е най-успешният хандбален треньор в Гоце Делчев, а и един от най-успешните в България, бил е треньор и в националните младежки отбори на България. През 2015 г., след завръщането си от чужбина, той се зае да възстанови хандбала в Гоце Делчев, тъй като към онзи момент Клубът присъстваше само на хартия. Към днешна дата Клубът има пълната пирамида от подрастващи. Г-н Пиргов възроди и мъжкия отбор, който влезе в А група през 2016г. С цели 6 сезона Клубът направи най-дългото си участие в историята си в А група. За този период, отборът бе един от водещите в лигата със спечелени през годините: бронзови медали 2021-2022, вицешампион през 2020г., Финал Купа България 2019 г. и още няколко финални плейофи в шампионата и КБ.

При подрастващите и тази година ще имаме отбори във всички възрасти като те ще продължат да се водят от нашите амбицирани млади треньори Иван Халачев, Иван Букурещлиев и Тодор Русков, на които ще разчитаме за бъдещите успехи. Благодарим на Община Гоце Делчев, в лицето на Кмета на общината г-н Владимир Москов, на общински съвет и на нашия Президент на клуба – г-н Богдан Боцев, че продължаваме да вървим заедно по този път.

Пожелаваме здраве на всички и успешна състезателна година!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене