Народният представител Георги Андонов организира приемна в Банско и се срещна с кмета Георги Икономов

IMG_1526

След Белица и Гоце Делчев, Банско бе третият общински център, в който народният представител Георги Андонов организира приемна с граждани. В заседателната зала на общината, повече от два часа, той разговаря с жителите на общината, дошли да изложат проблемите си.
След края на приемния ден, депутатът се срещна със своя бивш колега и настоящ кмет на Банско Георги Икономов. Отново бе разгледан въпросът за втори кабинков лифт в ски-зона Банско. Андонов каза, че ще постави въпроса на парламентарен контрол пред министъра на околната среда и водите, за да се проследи движението на процедурата.
Бе дебатирана промяна в Закона за защитените територии. По предложение на градоначалника, народният представител пое ангажимент да иницира синхронизиране на законодателството и в Закона да залегне разпоредба, според която 50% от концесионната такса да постъпва в общините, така както е регламентирано с Закона за подземните богатства.
Андонов се запозна и с един наболял проблем – разделното водоснабдяване на селата Места и Филипово, решаването на който би могло да стане чрез буферите на Националния бюджет.
Народният представител благодари за добрите условия, които му бяха предоставени от община Банско при провеждането на приемната и се ангажира срещите с гражданите да станат регулярни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене