Пътният травматизъм, домашното насилие и изборите са сред приоритетите на новия шеф на полицията в Смолян

Новият директор на ОДМВР – Смолян, старши комисар Цветан Цанков свика пресконференция, на която представи приоритетите си в работата.

Той заяви, че е благодарен на колегите му преди него, които са си вършили добре работата. „Единственото, което трябва да се надгради е, че може би трябва да бъдем малко по-активни. Има леко отпускане, защото сме с много добри резултати, но те могат да станат още по-добри, защото има какво още да се направи. Малко са нещата, които би трябвало да се променят“, посочи ст. комисар Цанков.

Първата заповед, която е издал ст. комисар Цанков след встъпването си в длъжност, е била, патрулките да не се крият зад храсти и контейнери и да са на видно място, когато проверяват водачите на МПС.

Сред основните си приоритети, той отбеляза пътния травматизъм, защото много хора загиват по пътищата, а други причиняват вреди на водачи и пешеходци.

Директорът посочи, че ще се обърне внимание и на домашното носилите. „Смолянчани са по-скоро кротки хора и доста по-друга е ситуацията в Смолян, в сравнение с останалите градове. Някои се срамуват да кажат, че да малтретирани от родители, мъже или жени. Трябва да има нетърпимост към насилието и тя доста се засилва в последно време“, посочи ст. комисарят.

„Предизвикателството ще бъде да се справим с опитите за пазаруване на избори. Ще направим всичко възможно, изборите да протекат нормално и без купуване на гласове. Ще инициирам среща с кметовете на общини в областта, да видя тяхното мнение по въпроса и те да изразят претенциите си към полицията. Ще направим така, че всички да са равнопоставени, не искам да има хора, които да чувстват, че са повече от останалите. Ще инициирам среща и с местните депутати за изборния процес. Няма да допусна някой да опорочава изборите по един или друг начин“, отбеляза ст. комисар Цанков.

Той допълни, че е разпоредил на колегите от охранителна полиция, в следващите седмици само да правят забележка на водачите на МПС за дребните нарушенията, като говорене по телефони, паркиране на непозволени места. Хората трябва да разберат, че трябва да спазват законите и правилата, подчерта директорът на ОДМВР – Смолян.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене