Кмет алармира за опасен мост по пътя за Гърция

96435-tir-mercedesЗаради ежедневното преминаване на товарни автомобили има опасност да рухне мостът в петричкото село Чучулигово, пише standartnews.com. За проблема алармира кметът на селището Андон Карачоров. Целият трафик за и от Гърция е през населеното място повече от година и половина заради ремонта на автомагистрала „Струма“.

Преди да отбият пътуването от главен път Е-79 през селото е направена инспекция на съоръжението. Но в момента е необходима нова и спешна проверка, уверява селският управник. „Чува се страшно тропане, когато отгоре минават тирове. В едната част на моста се вижда голяма цепнатина. Може да поддаде и да рухне цялото съоръжение, както стана преди две години и половина с моста при село Рибник. Апелирам към Агенция „Пътна инфраструктура“ и компетентните органи да изпратят веднага експерти, които да направят оглед на съоръжението“, заяви кметът Карачоров.

Местните хора са категорични, че трябва да се инспектира опасния мост, за да не рухне и да вземе човешки живот. А не да се чака белята и тогава да се търсят начини за решаването на проблема, допълват жителите на населеното място. Те настояват и за закърпване на пътя за Гърция, който минава през селото им. Заплашват, че ще блокират шосето, което е единствената връзка с южната ни съседка, ако не се предприемат веднага ремонтни дейности на пътния участък.

Само така няма да се стигне до гражданско неподчинение, предупреди кметът на с. Чучулигово Андон Карачоров. Почти по цялото трасе на шосето са се образували дупки, които са предпоставка за тежки пътни инциденти. Шофьорите се опитват да ги заобиколят и може да се стигне до челни удари и загубата на човешки живот, категорични са жителите на селищата. Не се ли запълнят и закърпят сега дупките, то до пролетта те ще станат кратери заради ежедневния трафик на тирове, които съсипват пътя, положението ще е катастрофално, твърди кметът на с. Чучулигово.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене