Националния печат

печат

„Стандарт“

Пенсионери и учители с бонус

Коледен подарък ще получат пенсионери и учители от кабинета „Борисов“. На заседанието си днес правителството ще отпусне 54,2 млн. лв. за добавки към пенсии и заплати. Те ще зарадват 1,3 млн. възрастни, които взимат до 286 лв. на месец. За тях са предвидени по 40 лева добавка. Бонусите бяха лично договорени от премиера Бойко Борисов. Вчера той отиде на крака при финансовия министър Владислав Горанов, който трябва да одобри разходите.

Премиерът привика Искров в кабинета си

Управителят на БНБ Иван Искров изненадващо вчера посети кабинета на премиера Бойко Борисов за 30 минути, видя екип на „Стандарт“. Срещата им в кабинета на премиера започна  минути след като в Народното събрание започна обсъждането на актуализацията на бюджета. Темата за разговора между двамата остана тайна. От администрациите на двете институции заявиха само, че става дума за работна среща.

„Сега“

Един депутат на Бареков е струвал 131 000 лв., а на ПФ – 26 000 лв.

Най-скъпо на партиите си са излезли депутатите от „България без цензура“, а най-тънко са минали от Патриотичния фронт. Това сочат данните на Сметната палата, която публикува отчетите за набраните и изразходваните средства в предизборната кампания за 43-тото Народно събрание.

Само 16 полицаи са уволнени за корупция през 2014 г.

Само 16 полицаи са уволнени от МВР заради корупция от началото на годината, съобщиха за „Сега“ от МВР. Данните показват спад – за сравнение през 2011 г. уволнените са били 160, а година по-късно само в столичната полиция с работата си са се разделили 22 служители.

„Монитор“

Уволняват катаджия заради клип във Фейсбук

Катаджия, който бил заснет как прибира подкуп на столичен булевард, а след това качен във Фейсбук, най-вероятно ще бъде уволнен. Срещу служителя от СДВР вече е започнало дисциплинарно производство по разпореждане на шефа на столичната полиция Младен Маринов, което се очаква да приключи с отстраняване на катаджията.

Битката за НС глътнала 13 млн. лв.

Партиите и коалициите, които се впуснаха в битката за местата в 43-тото НС на вота през октомври, са налели за агитация общо близо 13 млн. лв. Това става ясно от публикуваните вчера от Сметната палата отчети на формациите за направените от тях харчове покрай изборите.

 „Преса daily“

Парламентът одобри актуализацията на бюджетата

След над 8-часов маратон от дебати парламентът  одобри на първо четене актуализацията на държавния бюджет и на бюджета на здравната каса, предложена от Министерски съвет. Промените в план-сметката предвиждат свръхдефицит от 3,7% от брутния вътрешен продукт и нов държавен дълг до 4 и половина милиарда лева. По-голямата част от заема ще бъде използвана за изплащане на гарантираните влогове в КТБ.

Унгария въвежда данъци върху сапуна и супермаркетите 

Унгарските депутати приеха пакет от данъчни закони, налагащи от догодина нов „данък сапун“ и увеличаващи противоречивия данък върху рекламите и данъците върху супермаркетите.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене