Лорд – героят на четири лапи в Гранична полиция-Гоце Делчев

Горан Джорджев работи като граничен полицай и водач на служебно куче в Граничното полицейско управление – Гоце Делчев. Той е в системата от 5 години и през тях неведнъж му се е налагало да участва в операции, заедно с верния си партньор – кучето Лорд.

На 7 август в Граничното полицейско управление град Гоце Делчев постъпва молба от Областната дирекция на МВР Благоевград за съдействие относно изчезнал възрастен мъж от с. Краище. В същия ден Горан Джорджев и колегата му Николай Димитров са на смяна в управлението и заминават за с. Краище, за да участват в издирването на изчезналия Муса.

„Лицето беше изчезнало преди няколко дни. Информацията за него беше доста оскъдна и се отправихме към мястото, където наистина е забелязан последно“, коментира пред Радио Благоевград граничният полицай Горан Джорджев.

Тук най-важната и ключова роля изиграва обонянието на кучето Лорд. То подушва яке на изчезналия Муса и тръгва по следата.

Започва претърсване на един район от около 10-12 км. Накрая, край местността „Воденицата“, Лорд дава сигнал на двамата служители за човек в близост.

Водени от кучето, Джорджев и Димитров стигат до Муса.

„Той беше доста изнемощял. Оказахме му помощ. Човекът е на около 67-68 години, доста опасно за неговото здраве беше да остане толкова дни без вода и храна“, разказва Джорджев.

В крайна сметка историята завършва с щастлив край и виновникът за това се оказва спасителят на четири лапи – Лорд, който е с безпогрешен нюх.

„С Лорд сме вече 4 години. Имаме доверие един на друг. Както аз, така и колегите, разчитаме на него. До сега никога не ни е подвеждал“, казва Джорджев и допълва, че кучетата, за разлика от хората, са безпогрешни.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене