Манолова: Оставки на Фандъкова, Трайков и областния управител заради насаждане на омраза и разделение

„Настояваме Йорданка Фандъкова, Трайчо Трайков и областният управител на София да подадат незабавно оставки. Защото отговорността за вандалщината, която се осъществява върху паметника на съветската армия и върху палатковия лагер е резултат от техни подстрекаващи действия през последните седмици.

Цялата политическа отговорност за всяване на омраза, разделение и фашизоидни изцепки е на Йорданка Фандъкова, Трайчо Трайков и областния управител.“

Това заяви Мая Манолова, лидер на Изправи се България и част от лявото обединение Левицата, пред палатковия лагер на паметника на съветската армия, който изградиха от формацията преди 10 дни.

От Изправи се България настояха още органите на реда да предприемат всички необходими действия прояви като снощната с шпицкоманди да бъдат разследвани и наказани, а политическите сили, които по думите им стоят зад тези шпицкоманди, които са подстрекатели и реални извършители зад този вандалски акт, да поемат своята отговорност.

Мая Манолова се обърна и към Бойко Борисов с думите:

„Призоваваме човекът от Банкя, който стои зад некоалицията, а именно Борисов, да дойде пред паметника на съветската армия и да отговори защо след 18 години управление на ГЕРБ, на десницата и на подставеното лице Фандъкова в София, паметникът е в такова състояние. Защо след 18 години Борисов се сети на финала на мандатите на ГЕРБ в столицата, че ще бутне паметника на съветската армия и ще бутне палатковия лагер. И чрез него да бутне българската история и българската памет.“

От формацията заявиха, че са на палатковия лагер вече 10-и ден и изразиха готавност да стоят още 110, още 210 дена, колкото е необходимо, за да се справят със заплахата от вандалщината и от фашизоидни елементи.

Манолова предупреди управляващите, че те може е да не успеят да демонтират паметника, но гражданите ще демонтират сглобката им за властта и изрази разочарованието си, че до момента цялата предизборна кампания на десницата в София е без визия за проблемите на столичани, а изцяло фокусирана върху паметника и върху българската памет.

„Няма да позволим да го бутнете! Въобще не си и помисляйте! Защото ние ще сме тук и няма да го позволим!“ завърши категорично Манолова.

На искане за коментар на твърдението на Фандъкова, че разрешението за палатковия лагер е до 22ч, Манолова отговори:

„Да дойде Фандъкова в 22ч лично, а не да праща хора с боксове, димки, чукове и запалителни елементи. Едно нещо като кмет да извърши лично.“ Тя допълни, че отговорността е на Борисов и може да дойде и той лично, вместо с действията си да насъскват фазиоидни елементи да идват да бият жени, да палят палатки да използват чукове и факли.

Предложеният от Изправи се България за единна лява кандидатура за кмет на София Никола Вапцаров допълни, че никой от палатковите лагери няма нищо против изграждането на паметници на велики български владетели, но тиражираните предложения в тази посока са само прах в очите на хората, защото възможности за поставяне на такива паметници има на много места, включително и на мястото ня бившия мавзолей, но до момента никъде не са поставени.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене