НИМХ шашна с прогноза за днешния ден КАРТИ

Максималните температури ще са между 31° и 36°, по Черноморието – малко по-ниски, в София – около 31°

През нощта в по-голямата част от страната времето бе ясно. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над северозападните райони и на отделни места там ще има краткотрайни валежи, но след полунощ ще спрат.

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в източната половина на страната умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, по Черноморието – малко по-ниски, в София – около 31°, сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще бъде без съществена промяна – около средното за месеца.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по най-високите върхове от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра – около 19°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

До края на седмицата ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, по-голяма вероятност за изолирани краткотрайни валежи има в събота и неделя. Вятърът ще отслабне, ще се задържи от североизток.

Максималните температури ще са между 30° и 35°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене