Криминалистът Савов с нова бомба за убийството на Алексей Петров

Или се касае за два изстрела, или е имало двама стрелци. Третият вариант е да е стреляно с по-голям калибър оръжие, смята той

Криминалист направи интересно предположение за убийството на Алексей Петров.

„Или се касае за два изстрела, или е имало двама стрелци. Третият вариант е да е стреляно с по-голям калибър оръжие, което просто да е пронизало жертвата и да е ранило жената, но това е спекулация и тепърва ще се изясняват нещата“, каза криминалистът Иван Савов пред bTV по повод показното убийство на Алексей Петров днес.

По думите му има специфика в начина, по който е извършено убийството и е ранен и втори човек.

Обрат: Ето с какво оръжие килърът е разстрелял Алексей Петров

„Поръчково убийство, деяние, което е планирано и то доста добре и внимателно. Основното нещо е да се изследват и изолират неговите навици – маршрут на придвижване, време, при което има навика да се прибира и излиза от дома си и места, където е уязвим“, каза криминалистът.

Той коментира, че охраната не е очаквала това.

„Той е бил с охрана, която обаче не е допринесла с нищо за неговата сигурност. При изстрел с дълго оръжие карабина от дистанция по-голяма от 80-100 м от достатъчно добре обучен стрелец, дори темето на главата му да е било видимо, е напълно достатъчно, за да бъде ликвидиран“, посочи Савов.

Криминалистът Ботьо Ботев: Тази версия за екзекуцията на Алексей Петров е абсурд! БЛИЦ TV

Експертът изрази мнение, че ще бъде много трудно да бъде установен извършителят на убийството.

„Когато се касае за подобен вид престъпления обикновено физическият убиец е човек, който е подготвен и това не му е първото такова деяние.

Най-вероятно човекът е бил подготвен, чакал го е автомобил, с който бързо е успял да излезе от периметъра.

100 метра радиус около жертвата е достатъчно голям периметър, за да може сравнително бързо човек да се изнесе много преди да дойдат Спешна помощ и службите“, допълни специалистът.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене