Стоян Стоев: Работим за реализацията на съвместни програми между средните училища в Сандански и Минно-геоложкия университет

Възможността в Сандански да бъдат изградени съвместни учебно-приложни програми между водещи университети в България и средните училища в град Сандански, които да прерастнат в учебни центрове за дуално обучение.
Това бе основна тема на среща между Стоян Стоев и ректорът на Минно-геоложкия университет проф. д-р Ивайло Копрев.

Ректорът на учебното заведение се ангажира да сподели опита и да предостави програми за дуално обучение, тъй като университета има дългогодишна експертиза и множество реализирани възпитаници по дуалните програми. Ректорът сподели че към момента в МГУ се обучават над 40 студенти, завършили средните училища в Сандански, което е много добра предпоставка за реализацията на проекта.

„Сандански трябва да се развива като град на туризма и на спорта. Нашата цел е това да е средище на млади хора, затова и дългосрочната ни цел е разкриването на филиал на университет тук. Това ще даде добавена стойност и за местната икономика“, подчерта Стоян Стоев. Той запозна ректора на МГУ със съществуващите дадености на Сандански и региона и плановете за развитие на общината. „Имаме училища, които дават все по-високи резултати и се надяваме на повече съвместни програми с университетите. Така не само ще задържим младите хора тук, но и ще станем притегателен център за младежите от областта, а и страната“, коментира още Стоев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене