Изкуствени неравности срещу високата скорост в СПА курорта Баня

Община Разлог и Областно пътно управление-Благоевград реализират важен етап от проекта си за организация на движението в урбанизираната територия на курортното селище Баня, известно с минералните си извори.

За осигуряване на безопасна и здрава среда на местните жители и гости на СПА курорта двете институции изграждат изкуствени неравности и повдигнати пешеходни пътеки върху платното за движение на път III-1901 Банско-Баня.

На улица “Неофит Рилски” и на улица „Баненска буна“ се прави не само това, но и за подобряване регулацията на движението бяха монтирани и необходимите пътни знаци, като предстои да се направи инсталация на допълнително осветление и полагане на светлоотразителна пътна маркировка.

Изграждането на нови елементи върху пътното платно е част от проекта на Община Разлог, съгласуван със сектор “Пътна полиция” към Областна дирекция на МВР-Благоевград, за ограничаване на скоростта на движение, подобряване транспортната инфраструктура и повишаване безопасността на движението в курорта Баня.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене