Спешното в Гоце Делчев има спешна нужда от неотложен кабинет!

Сектор „Бърза Помощ“ е единствен в югозападна България, който няма неотложен кабинет. Защо? Група медици, обслужащи пациентите в неврокопския край, се обърнаха към Топ Преса с молбата да намерим отговора на този въпрос. 

Дежурен лекарски кабинет за неотложна медицинска помощ представлява зона, в която има денонощно общопрактикуващ лекар, готов да помогне на пациенти, които не са спешни.  Всички лични лекари от града сключват договори с него и дават дежурства по график.

Даваме ви пример! Ако в „Бърза помощ“ в град Гоце Делчев постъпят едновременно двама пациенти единият спешен, другият неотложен… например, пациент с инфаркт или инсулт и пациент с хипертонична криза демек високо кръвно, първият моментално ще бъде обслужен от дежурния екип на „Бърза помощ“, а втория няма да чака и ще бъде приет на мига в неотложния кабинет.

За да има неотложен кабинет в град Гоце Делчев, се иска воля от Благоевград. Неврокопският сектор „Бърза помощ“ обслужва повече от четири общини. На са малко случаите, в които хора от Доспат, например, търсят спешна помощ в Гоцето. Трябва адекватна преценка от страна на ръководтвото на „Бърза помощ“ – Благоевград и нужният кабинет в град Гоце Делчев да бъде факт.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене