Запад Юг: Ексклузивно! Сандански наркобос обвинен-заплашвал проститутки с мачете

BroadMachete

Спец прокуратурата повдигна обвинения на 7 рекетьори от София, които се опитали да подчинят проститутки със сила. Двама от тях – Стефан Гевгелийски-Боксьора и Андрей Начев, са подсъдими по делото срещу Стефан Бонев-Сако за разпространение на наркотици.

Бандитите са действали от септември. Жертвите им са прости­тутки, които са разпитани като свидетели. Хора­та на Сако си угова­ряли срещи с жриците на любовта и се пред­ставяли за клиенти. В уговорения час, вместо да се възползват от сексуслуги, те нахълтвали в апартаментите, въоръжени с мачете и ножове. Искали по 50 лв. на седмица от проститутка, за да я оставят да работи. Прокуратурата и МВР издирват още жертви на рекетьорите. За силови действия с мачете говорят и свидетели по делото “ Сако“.

Боксьора и Начев са в ареста по друго дело, уточниха от прокуратурата. На 7 ноември са задържани още 4-ма – Пе­тър Петров, Димитър Съботанов, Георги Георгиев и Николай Христов. Седмият участник в групата за изнудване Бане Методиев успял да се укрие и е обявен за издирване.

Стефан Гевгелийски е под­съдим като тартор на нака­зателната бригада в групата на Сако, а Начев като член на групата. Двамата имат дълги кримидосиета. Гевгелийски е осъждан за рекет през 2009 г. Според прокуратурата по делото на Сако е обвинен за наркоразпространението в жк. „Дружба“. В този квартал са няколко от бардаците, в които хората му влизали, за да рекетират проститутки.

Начев има присъда за при­тежание на наркотици. 3 г. в затвора за същото престъ­пление е лежал и Съботанов. Той е родом от Сандански, но от няколко години живее в София. Вчера прокуратурата поиска “задържане под стра­жа” за всички участници в групата за рекет.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене