Планинската спасителна служба в Банско получи нов автомобил

Над тридесет и две години „Мото-Пфое” е добър корпоративен гражданин, потвърждение на което са многото и най-разнообразни каузи с обществена значимост, които е подкрепяла и организирала компанията.

Затова не е изненада, че компанията откликва и на молбата от Планинската спасителна служба в Банско. Компанията трансформира един Ford Transit за техните нужди. Освен здравината и високата проходимост, които Ford Transit 4х4 притежава, компанията прави всички допълнителни модификации и обозначения, така че автомобилът да е пригоден за кучета спасители и да бъде в полза на пострадали в планината.

Спасителната служба досега не притежаваше подходящ автомобил, пригоден за спасителни акции и за кучетата на службата. Спасителните акции, в които се включват кучета изискват превозването им до мястото на произшествието. От изключителна важност за прецизността в действията на спасителните кучета влияят условията, при които се извършва транспортирането им, именно поради тази причина в товарната част на буса е монтирана система за чист въздух, подходящо осветление, както и прозорци на задните врати.

Освен трансформирането на товарната част, е добавен багажник на покрива и стълба на задната врата.

„Мото-Пфое” е предоставил супер специална цена на Планинската спасителна служба, а всички допълнителни трансформации и обозначения са направени за тяхна сметка.

Проектът нямаше да е възможен без Фондация „Манол Пейков и приятели”. Благодарение на всеотдайния ангажимент, средствата за закупуването на автомобила са били събрани с дарителска кампания в рамките на само три дни.

Неочаквано за Планинската спасителна служба, по време на церемонията по предаване на Transit 4х4, „Мото-Пфое” обяви, че предоставя и Ford Ranger за ползване от Спасителната служба поне за една година. Автомобилът, вече брандиран и подготвен, беше изненада за ПСС. Ranger има изключителни офроуд качества, които ще са от изключителна важност спасителите да стигат възможно най-бързо до най-трудно достъпните места./ Carmarket.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене